Kövess a Facebookon Kövess a Google+ -on Kövess a Twitteren Kövess a Pinteresten

A PROJEKTRŐL
Az irodaépületet a Péter Építő Kft. terveztette, kivitelezte és használja, aki a Budapest XVI. kerületében vásárolt beépítetlen telekre az ingatlan fejlesztését teljes egészében saját beruházásként valósította meg. A tervezési folyamat 2018. IV. negyedévében kezdődött a 2PA építésziroda és az M2 DESIGN PROJECT belsőépítész csapata bevonásával, a kivitelezés 2019. II. negyedévétől 2020. IV. negyedévéig tartott. 
Az iroda hasznos alapterülete: 250 m2

A MEGBÍZÓRÓL
A Péter Építő Kft 2002 óta foglalkozik vasbeton épületszerkezetek kivitelezésével. A cég 2017-re 80 főt foglalkoztatott kiegészülve 150 fős állandó alvállalkozói létszámmal. 
Az adminisztratív és előkészítő mérnöki feladatok ellátásához szükséges saját iroda kialakítását a tulajdonos 2018-ban határozta el. A tervezett irodaépületben 10-15 fő irodai munkahely és vezetői irodaegységek optimális kialakítása mellett, a cég arculatát/identitását tükröző egységes építészeti és belsőépítészeti koncepció megalkotása volt a cél. A Péter Építő Kft az épület generál-kivitelezését is saját kézben tartotta meg: a vasbeton pillérvázas épület szerkezetének megépítésén túl az épület összes egyéb munkálatának elvégzésénél az általuk elvárható legmagasabb igényszint mellett hívták meg alvállalkozóikat.

KIHÍVÁS ÉS A TERVEZŐK VÍZIÓJA
Miként lehetséges egy vasbeton szerkezetépítéssel foglalkozó cég irodáját úgy megtervezni, hogy az egyszerre mutassa be a gyártás alapanyagait, kreatív módon sugallja a cég maximalista munkafelfogását, ugyanakkor barátságos megjelenésével optimális helyet biztosítson az ott dolgozóknak?
Ennek alapján a tervező és a beruházó közösen négy koncepcionális célt fogalmazott meg:
-elegáns, letisztult, modern megjelenés
-a cég dolgozótól összegyűjtött egyedi igények beépítése: maximális funkcionalitás
-minél többféleképpen megmutatott beton és acél, kiegészítve természetes anyagokkal
-részleteiben is gazdag, „többhéjú” jelentéstartalom kialakítása, ahol a szembetűnő és gyorsan megérthető koncepcionális elemeken túl újabb és újabb apróbb részletek fedezhetőek fel

Belsőépítész stúdiónk és a 2PA Építésziroda aprólékos és minden részletre kiterjedő közös munkája teremtette meg a lehetőségét annak, hogy a letisztult homlokzati tömeg mögött egy jól és gazdaságosan működő belső koncepció kaphasson helyet. Ugyanez az aprólékos közös gondolkodás kellett ahhoz is, hogy az elegáns megjelenés mögött az épület tartószerkezeti, gépészeti és elektromos rendszerei mérnöki szemmel harmonikus egységként működjenek együtt. A tervezési folyamatban a tervezői csapat egységesen haladt, így minden felmerülő műszaki kérdésben lehetőség volt olyan közös álláspont kialakítására, ami minden résztvevő számára optimális megoldást jelentett. Ezért nem történhetett meg, hogy a gépészeti rendszer alárendelődjön a bútorozásnak, vagy mondjuk a világítás szenvedjen csorbát a gépészettel szemben. A „mindenki számára optimális megoldás” pedig a megbízó számára egységes tervek mentén végrehajtható kivitelezést jelentett. A tervezők és a kivitelezést végző szakemberek szoros kapcsolattartása, illetve a kivitelezési folyamatot is átható maximalista szemléletmód eredménye a bemutatott projekt, melyet a Péter Építő Kft 2021 januárja óta nagy megelégedéssel használ.

A tárgyalóba egyedileg tervezett és kivitelezett asztal monolit beton felülete (a beleöntött céglogóval) és betonacél-pálcás lábrendszer egyfajta összegzése mindannak, amit az építészet és belsőépítészet vizuális koncepciója sugall, valamint a központi tér vasbeton falán szöveg formájában mottóként is megjelenik:

megbízhatóság, kreativitás, tapasztalat, szakértelem, figyelem

Péter Építő Kft. irodaháza
Péter Építő Kft. irodaháza
Péter Építő Kft. irodaháza
Péter Építő Kft. irodaháza
Péter Építő Kft. irodaháza
Péter Építő Kft. irodaháza
Péter Építő Kft. irodaháza
Péter Építő Kft. irodaháza
Péter Építő Kft. irodaháza
Péter Építő Kft. irodaháza
Péter Építő Kft. irodaháza
Péter Építő Kft. irodaháza
Péter Építő Kft. irodaháza
Péter Építő Kft. irodaháza
Péter Építő Kft. irodaháza
Péter Építő Kft. irodaháza