LÉPCSŐ A MAXIMUMON

Január 01, 2021 - BUDAPEST
Kedves megrendelőinknek szoktuk az alábbi vicces találós kérdést feltenni:
"Mi a különbség az elméret és a gyakorlat között? - Elméletileg semmi"
Mindezt csak azért írtuk le, mert tisztában vagyunk azzal, hogy álmodhat bármilyen szépet is a tervező, ha azt megvalósítani nagyon nehéz, vagy szinte lehetetlen.
LÉPCSŐ A MAXIMUMON
A lépcső komplex dolog: egyrészt geometriailag hoznia kell az elvárt funkciót, vagyis kényelmes és biztonságos szintek közötti közlekedést kell lehetővé tennie. Másrészt minden esetben elvárás, hogy egy ilyen a bútorokhoz képest nagy monstrum hozzon valamilyen extra formavilágot de legaláb is eleganciát az enteriőrbe. Harmadrészt a lépcsővel mindig csak a baj van: sok szakember közös munkájának az eredménye, így ha csak az egyik is hibázik, oda a varázslat. 
Itt van mindjárt a kőműves vagy szerekezetépítő csapat, akiknak tudni kell a lépcső burkolatának anyagvastagságát, hogy a fellépések magassága a burkolás után egységes legyen, valamint meg kell érteniük, hogy a lépcső szerkezete az nem egy alaktalan valami, amit majd a későbbi szerencsétlen szakemberek hol faragnak, hol kipótolgatnak. Szóval már ekkor elengedhetetlen az igényes munka.
Aztán jön a villanyszerelő (ami manapság már egy extrább lképcső-világításnál origónak számít, majd a burkoló, a korlátot építő üveges vagy bútoros, akik vagy hajlandóak beszélni egymással, vagy nem. És az ilyen attitűd végeredménye általában katasztrófa, amit a különböző kisabb-nagyobb takarások, toldások, módosítgatások nyomai bizonyítanak és még messziről sem fotózható.

Van ellenpélda:)
Például: a megálmodott félkör alaprajzú látszó beton anyagú csigalépcső a szerkezetbe süllyesztett lépcsőfokonkénti világítással és egyetlen íves fa felületű korlátelem öltözékkel. Ilyen, amikor mindenki a maximumot akarja, tudja és hozza.

Ezzel a goldolattal szeretnénk minden kedves megrendelőnknek, partnerünknek és olvasónknak Boldog Új Évet Kívánni!
LÉPCSŐ A MAXIMUMON 1.kep
APROPÓ
Mint ahogy azt az ARS POETICA menüpontban is megfogalmaztuk, az embert naponta érik impressziók, melyek új gondolatokra sarkallják. Szeretnénk ennek a blognak a segítségével megmutatni velünk mik történnek, milyen hatások, impulzusok érnek.


CIMKÉK:
szekrény
pályázat
nyaraló
nappali
megjelenés
lakberendezés
iroda
inspiráció
felújítás
design
belsőépítészet