Nem LOFT, nem INDUSTRIAL, inkább KARCOS

Április 27, 2016 - BUDAPEST
Itthon a LOFT jelzőt sokszor hibásan használják amikor egy lakás belsőépítészeti stílusáról beszélnek. Tele van az ország "loft-lakásokkal", holott a LOFT valójában nem egy stílus, hanem egy kiindulási helyzet, egy meglévő állapotból eredő adottság: Eredetileg sima nagy belmagasságú tetőteres interior. A következő dolog amit szintén belekevernek ebbe a fogalomkörbe, az az INDUSTRIAL jelző, mely szintén egy alapvető adottságból indul ki, mely egy üzemi terület léptékkel, aránnyal rendelkező belső tér lenne. Megemlíthetnénk még a TRASH-t, mely szintén nem megfelelő most számunkra, mert ez a stílus különböző anyagok "roncsolásával" elért felületeket használ.
Nem  LOFT, nem INDUSTRIAL, inkább KARCOS
Körülbelül pont ezért nem szeretjük bármelyik munkánkat hasonló jelzőkkel illetni, mert minek is. Elég ha jó (azaz jólműködő) és szép (azaz otthonos és hangulatos). 
Ha az alább bemutatott lakásra mégis egy egyszavas jellemzésre lenne szükség, mi egyszerűen csak KARCOS-nak neveznénk el.
Nem  LOFT, nem INDUSTRIAL, inkább KARCOS 1.kep Nem  LOFT, nem INDUSTRIAL, inkább KARCOS 2.kep Nem  LOFT, nem INDUSTRIAL, inkább KARCOS 3.kep Nem  LOFT, nem INDUSTRIAL, inkább KARCOS 4.kep
APROPÓ
Mint ahogy azt az ARS POETICA menüpontban is megfogalmaztuk, az embert naponta érik impressziók, melyek új gondolatokra sarkallják. Szeretnénk ennek a blognak a segítségével megmutatni velünk mik történnek, milyen hatások, impulzusok érnek.


CIMKÉK:
szekrény
pályázat
nyaraló
nappali
megjelenés
lakberendezés
iroda
inspiráció
felújítás
design
belsőépítészet