ÉVINDÍTÓ

Február 09, 2023 - BUDAPEST
Címkék: iroda, inspiráció
2023
És már február. Még csak most volt szilveszter és mégis már négy hete folyik a munka.
A régi projektlapok lekerülnek, helyükre pedig az újak: adminisztráció mindenek felett:)

Sok izgalmas feladat talált meg minket januárban és pár már kifutott munkánk is a kivitelezés végéhez közelít, azaz lesz miről írni a következő hónapban, csak idő is legyen rá.

ÉVINDÍTÓ

IRODA LÁTVÁNYTERVEI

December 16, 2022 - BUDAPEST
Címkék: iroda, design
Így az ünnepek előtt még elkészült egy tervezésünk, amit szeretnénk megosztani, mivel ez éppen olyan lett, amilyet szerettünk volna.
IRODA LÁTVÁNYTERVEI
Persze minden munka olyan lesz, amit szeretünk, de teljesen más, amikor a megrendelő azt mondja: "itt van ez a tér és én egy irodát szeretnék, lepjetek meg!"
A meglepetés egyébként sikerült, a megrendelőnek nagyon tetszett a látványterv, januárban kezdődik a kiviteli tervek kidolgozása:)

Kellemes Ünnepeket Kívánunk Nektek, találkozunk 2023-ban:)

FOLYAMATBAN

November 04, 2022 - BUDAPEST
Címkék:
blogunkat azért hoztuk létre, hogy érdeklődő olvasóinkat ne csak megtörtént eseményekről tájékoztassuk, hanem a bennünk észrevétlenül fortyogó kreatív energiáinknak is utat tudjunk engedni. Most egy olyan projektbe engedünk bepillantást, amiről még legalább fél évig nem fogunk hírt adni, de már most látjuk, mennyire büszkék leszünk rá:)
ITT


PÁLYÁZATUNK FILMEN

Szeptember 03, 2022 - BUDAPEST
A díjazott pályaművünkről készült videót itt láthatjátok:
https://youtu.be/aDohWCKuhuc

ÉPÜLETKONCEPCIÓNK

Július 12, 2022 - BUDAPEST
Címkék:
Tanulmány egyik megrendelőnk családi házának átépítéséhez.
ÉPÜLETKONCEPCIÓNK
Szeretjük kihívásokat, szeretjük a csapatmunkát: ez a projekt ékes példája ennek.
Ilyen, amikor egy épület egyezerre szüleik újjá kívül és belül.

MINDKÉT KATEGÓRIÁBAN DÍJAZOTT

Április 15, 2022 - BUDAPEST
Címkék: iroda, pályázat
Hatalmas sikert értünk el: a 2PA Építész Irodával közös projektünk minkét kategóriában díjazott lett.

Az Év Irodája Design Díj
Az Év Irodája Szakmai Díj

Gratulálunk minden indulónak és a díjazottaknak!
Nagy megtiszteltetés, hogy a szakmai zsűri elismerte munkánkat.
Különösen édes ez az elismerés a többi pályázó ismeretében.

AZ ÉV IRODÁJA pályázat 2021

Január 21, 2022 - BUDAPEST
2016 után ebben az évben másodjára is elindultunk az Év Irodája Pályázaton.
Kérünk Titeket, hogy támogassátok nevezésünket egy szavazattal az alábbi linken!

A továbbiakról a Facebookon és itt a blogunkon is beszámolunk majd Nektek!
AZ ÉV IRODÁJA pályázat 2021

ÚJABB ELKÉSZÜLT MUNKÁNK JELENT MEG

November 11, 2021 - BUDAPEST

Göd egy csendes utcájában álló családi ház elődjét azzal a szándékkal vásárolták meg tulajdonosai, hogy kibővítésével egy vidám, élettel teli otthont hozzanak létre. VIDEO

ÚJABB ELKÉSZÜLT MUNKÁNK JELENT MEG

Az építészeti és belsőépítészeti terveket egyetlen folyamatban egyesítve készítettük, így a kialakuló külső tömeg és belső terek érzékeny összefonódása egységes egésszé formálódhatott.

A mediterrán stílusú eredeti sátortetős épületrészhez annak arányrendszerével azonos földszintes bővítmény épült. Az így kialakuló két tömb csatlakozásába nyitott fedélszékes, minden irányban a kerthez és teraszokhoz direkt módon kapcsolódó, nagy üvegfelületekkel ellátott központi tér került. Az eredeti épületrész tömbjében található az előszoba, konyha és étkező, valamint a szülői lakrész, míg az újban a gyerekek birodalma kapott helyet. A kettőt a nappali tere köti össze,amelynek padlószintje pár lépcsőfokkal lejjebb került, így a kertkapcsolat teljesebbé vált, és a belmagasság is megnőtt. A három tömb eltérő padlószintje jól mutatja a tervezők azon szándékát, hogy az eltérő funkciójú belső terek és a külső környezet kapcsolatát különböző módon definiálják. 

CSALÁDI HÁZ A FŐÉPÍTÉSZ ELŐTT

Május 23, 2021 - BUDAPEST
Címkék: design
Nem szoktunk részeredményekről írni, de a jelenlegi tervezésünk (túl azon, hogy nagyon izgalmas tervezési feladat) főépítészeti jóváhagyása egy jópárhónapos folyamat végére tett pontot.
CSALÁDI HÁZ A FŐÉPÍTÉSZ ELŐTT

LÉPCSŐ A MAXIMUMON

Január 01, 2021 - BUDAPEST
Kedves megrendelőinknek szoktuk az alábbi vicces találós kérdést feltenni:
"Mi a különbség az elméret és a gyakorlat között? - Elméletileg semmi"
Mindezt csak azért írtuk le, mert tisztában vagyunk azzal, hogy álmodhat bármilyen szépet is a tervező, ha azt megvalósítani nagyon nehéz, vagy szinte lehetetlen.
LÉPCSŐ A MAXIMUMON
A lépcső komplex dolog: egyrészt geometriailag hoznia kell az elvárt funkciót, vagyis kényelmes és biztonságos szintek közötti közlekedést kell lehetővé tennie. Másrészt minden esetben elvárás, hogy egy ilyen a bútorokhoz képest nagy monstrum hozzon valamilyen extra formavilágot de legaláb is eleganciát az enteriőrbe. Harmadrészt a lépcsővel mindig csak a baj van: sok szakember közös munkájának az eredménye, így ha csak az egyik is hibázik, oda a varázslat. 
Itt van mindjárt a kőműves vagy szerekezetépítő csapat, akiknak tudni kell a lépcső burkolatának anyagvastagságát, hogy a fellépések magassága a burkolás után egységes legyen, valamint meg kell érteniük, hogy a lépcső szerkezete az nem egy alaktalan valami, amit majd a későbbi szerencsétlen szakemberek hol faragnak, hol kipótolgatnak. Szóval már ekkor elengedhetetlen az igényes munka.
Aztán jön a villanyszerelő (ami manapság már egy extrább lképcső-világításnál origónak számít, majd a burkoló, a korlátot építő üveges vagy bútoros, akik vagy hajlandóak beszélni egymással, vagy nem. És az ilyen attitűd végeredménye általában katasztrófa, amit a különböző kisabb-nagyobb takarások, toldások, módosítgatások nyomai bizonyítanak és még messziről sem fotózható.

Van ellenpélda:)
Például: a megálmodott félkör alaprajzú látszó beton anyagú csigalépcső a szerkezetbe süllyesztett lépcsőfokonkénti világítással és egyetlen íves fa felületű korlátelem öltözékkel. Ilyen, amikor mindenki a maximumot akarja, tudja és hozza.

Ezzel a goldolattal szeretnénk minden kedves megrendelőnknek, partnerünknek és olvasónknak Boldog Új Évet Kívánni!

HOLLYWOOD TRIP

November 06, 2020 - BUDAPEST
Címkék:
Magyarország egyik legrangosabb belsőépítész magazinja -az OCTOGON DECO- jelentette meg egyik munkánkat.

HOLLYWOOD TRIP
Az Operaház szomszédságában álló ház átalakított lakása sok örömet és bosszúságot okozott:
Öröm volt a tervezése, mivel tulajdonosa inspirálóan kreatív művészember, ami az egész munkafolyamat során sok lehetőséget és vagányságot engedett meg. A közös gondolkodás barátsággá formálta kapcsolatunkat megrendelőnkkel.
Bosszúság volt a kivitelezése, mivel a régi épület a bontást követően sok előre nem látható problémát hozott elő azzal, hogy a padló alatti födémről kiderült, hogy fa anyagú, így annak megerősítése sok időt és energiát emésztett fel.
A projekt befejezése nem csak azért volt örömteli, mert a kivitelezés lezárult, hanem azért is, mert remek egyedi összhatású enteriőr kelt életre a gondos tervezés és kivitelezés folyományaként.

Ha van időtök, most vásároljatok OCTOGON DECO-t és a közelgő ünnepek alatt olvassátok el a lakás átalakulásának történetét!

MUNKÁNK MOST

Március 25, 2020 - BUDAPEST
Címkék:
Sziasztok!

Reméljük, mindenki otthon van!:)

MUNKÁNK MOST
Irodánk átállt "homeoffice" üzemmódba, amit nagyban köszönünk ezúton is informatikusunknak!
A következő hónapokban több szuper munkánk lesz majd befotózható, így ha a helyzet engedi, majd büszkélkedünk egy sort.

Addig is beletemetkezünk a munkába és kreatív csapatként igyekszünk a helyzet pozitív oldalát meglátni, amit a legegyszerűbb egy remek délutáni séta keretében megtenni a természet lágy ölén.

Vigyázzatok magatokra és egymásra!

Üdvözlettel
M2_DESIGN team

MEGBÍZÁS

Szeptember 23, 2019 - BUDAPEST
Szép a magyar nyelv, úgy mondja: "megbízást ad valaki valakinek", vagyis nemcsak megkéri, hogy készítsen el valamit a kérésének megfelelően, hanem kinyilvánítja, hogy MEGBÍZIK szakértelmében, stílusában, vagyis általában az emberben.
MEGBÍZÁS
A belsőépítész készíthet bármennyi 3D látványtervet, falnézetet, stílustanulmányt, vagy hozhat bármennyi anyagmintát, (persze ezekre szükség van a tervezés folyamán) semmi sem fogja tökéletesen megmutatni a végleges és valós eredményt előre, azaz szükség lesz a bizalomra: "megbízom abban, hogy a szakember tökéleteset fog számomra alkotni".
Ha megkérdezik tőlünk, mire vagyunk a legbüszkébbek, akkor első sorban ez a bizalom, amivel megrendelőink megjutalmaznak minket. Ezért a bizalomért cserébe tudunk mi víziót és elképzelést adni, amit leginkább egy olyan fotó mutat meg, ami ugyanabból a nézőpontból készül a tervezés megkezése előtt és az elkészült enteriőrt.

MEGJELENÉS

Április 20, 2019 - BUDAPEST
Címkék:
Ahhoz, hogy egy-egy elkészült otthont olyan minőségben mutathassunk be, ami elvárásainknak megfelelő, a tervezésen és a kivitelezés végigkövetésén túl sok egyéb feladat vár még ránk.
MEGJELENÉS
A lakás "megstylistolásán" túl meg kell keresni azt a profi fotóst, aki azonosulni tud azzal a koncepcióval, amit mi, tervezők szeretnénk. Ez csak elsőre tűnik egyszerű feladatnak: minden fotósnak van egy sajátos személetmódja. Ha ez nem esik egybe az interior kiemelendő erényeivel, akkor a szemlélő számára nem jön át az érzés, ami a belső terekben állva átjárja az embert.
Persze a fotó csak az adott pillanatról készült lenyomat, az igazán fontos az, hogy lakói otthonra leljenek a ház falai között.

ÖRDÖG A RÉSZLETEKBEN

December 29, 2018 - BUDAPEST

Amikor befotóztatunk egy-egy általunk tervezett kész lakást vagy családiházat, a fotográfus mindig szuper részletfotókat is készít. Mivel azonban 10-15 fotónál többet teljesen felesleges bemutatni -mivel unalmassá válik- ezek többnyire a virtuális tér enyészetévé válnak: ilyenkor év végén persze elő-elő kerülnek a nagy rendrakás alkalmával, de önmagunkban 1-1- képként valóban nem lehet velük mit kezdeni. Most azonban átfésültük és egy csokorba gyűjtöttük ezeket a képeket a megannyi fotózásból és az alábbiakban büszkén mutatjuk be Nektek.


ÖRDÖG A RÉSZLETEKBEN

2018 EDDIG

Augusztus 15, 2018 - BUDAPEST
Címkék:
Nagyon nehéz dolog évet összefoglalni belsőépítészként: Egyrészt munkáink tervezéstől a megvalósításig tartó folyamata nem igazodik a naptárhoz, másrészt egy igazán jól dokumentálható mérföldkő létezik az pedig a végleges, kész, használatba vett és belakott otthon. Mivel pedig egy számunkra igen fontos és kedves tervezésünk készült el nemrégiben, így most vált aktuálissá a számvetés.
2018 EDDIG
Remek játék egymás mellé rakni a még nyers falak fotóit és a berendezett már lakott állapotot. Igaz csak két fotó, de nekünk a tervezők számára minden részlete megannyi izgalmas emléket is jelent: miként alakul ki tervlapon a megrendelő számára is tökéletes és optimális megoldás az első tervezői koncepcióból, majd a kivitelezés alatt a felmerülő problémák átbeszélése a kivitelezővel, érvelés a hiba kijavítása mellett, megoldási javaslatok kidolgozása, a javítások ismételt ellenőrzése.

FELESLEGES ENERGIÁK LEVEZETÉSE

Május 18, 2018 - BUDAPEST
Világ életünkben imádtunk új dolgokat kitalálni, új ötleteken törni a fejünket. A napi tervezési feladatok mellett szabad perceink gyakran telnek így: a piros lámpánál, egyeztetésre várva, reggel a kávé mellett, stb. Egyszerűen csak valami az eszünkben jut és már kezdődik is a tervezgetés fejben. Ezek közül a gondolatok közül kevés éli meg azt, hogy papírra vessük őket, vagy komolyabban beszélgessünk róla: egy-két hét alatt kikopnak a fejünkből. Ugyanakkor maradnak visszatérő ötletek, amit már feljegyzünk, lerajzolunk, megbeszélünk. Egyszerre több ilyen projekt-kezdemény is fut, amit hol előveszünk, hol feledésbe merül egy kis időre. És vannak pillanatok, amikor szembejön egy pályázati felhívás, ami szinte pont egy ilyen már megkezdett gondolat témájában került kiírásra, és akkor elszabadul a pokol...

FELESLEGES ENERGIÁK LEVEZETÉSE
A pályázat az ötlet megmérettetése. Hasonlóan kreatív (vagy még kreatívabb) pályamunkákat látni ugyanabban a témakörben kétségkívül felvillanyozó. Szinte lényegtelen az eredmény, mert az már teljesen szubjektív kérdés. Aki indult már pályázaton az tudhatja, hogy mennyire lényeges a zsűri személye, vagyis ha nyerni akarsz, akkor ismerned kell, hogy személy szerint mi tetszik a zsűritagoknak. Ha egy saját gondolatot dédelgetsz és érlelsz pályamunkává, akkor kisebb a sikerre való esély. 
 Az alábbiakban megosztjuk az egyik ilyen gondolatból született pályaművünket falburkolat témakörben, ami végül nem ért el sikert, de a mai napig imádjuk és örömmel lapozzuk át újra meg újra.

HÉTVÉGI TÚRA

Március 23, 2018 - BUDAPEST
Címkék:
Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy inspirációt nem csak a "neten" keresgélve meríthetünk. Szerencsések vagyunk azért is, mert Európa közepén élve nem szükséges a fél bolygót átutazni ahhoz, hogy komoly építészeti vagy belsőépítészeti emlékeket tudjunk meglátogatni. Szerencse, hogy hasonló érdeklődéssel és buzgalommal indulunk minden ismeretlen, felfedezésre váró városnak és addig nem állunk meg, míg a lábunk bírja.
HÉTVÉGI TÚRA
A márciusi időjárás elsőre nem tűnt kegyesnek: amint elbújt a nap, a pálmafákon túl semmi nem emlékeztetett arra, hogy mediterrán éghajlaton vagyunk. Kora tavasszal Barcelona még élhető arcát mutatja: kevesebb a turista, nincsenek nagy sorok sem. A La Rambla is könnyen sétálható, a tengerpart tiszta, igaz a tengerbe csak nagyon elvetemült északiak merészkednek be.
Kevés időnk volt, két nap alatt teljesen reménytelen megnézni mindent, sőt inkább csak a "feelinget" volt esély kicsit magunkba szívni. Természetes, hogy Gaudí mesterművei és Mies Német Pavilonja élveztek elsőbbséget, de mindezen túl Barcelona olyan hatalmas sétálható "belvárossal" rendelkezik, hogy kétnapos túránk alatt -amit szinte végig gyalogosan tettünk meg- egyszer sem jártunk ugyanabban az utcában.

 A fent említett épületeket könyvekből is tanulmányainkból már ismertük, éppen ezért volt váratlan érzés, hogy élőben bejárva mennyire magával ragadó azok részletgazdag belső kialakítása, valamint hogy a homlokzat és tartószerkezet milyen szinten összhangban van a belső terekkel. 
Munkánk során olyan gyakran kerül elő a kérdés, hogy építész és belsőépítész miként tud jól és zökkenőmentesen együtt dolgozni, és mennyire fontos az, hogy együtt gondolkodva segítsék egymás munkáját. Utazásunk remek megerősítés volt ahhoz, hogy ismét tudatosuljon bennünk, az általunk is képviselt munkamódszer nem járatlan út, csak kicsit benőtte a gaz...

KIS ÖSSZEFOGLALÓ

December 26, 2017 - BUDAPEST
Címkék:

2017 őrült év volt: szuper munkák találtak meg minket, sok újfajta kihívással szembesültünk.


Eszméletlen mennyiséget dolgoztunk, és így sem maradt mindenre időnk, amit elterveztünk:

A blogunkba ebben az évben mindössze háromszor írtunk, a közösségi médiumokra is kevesebb tartalom került, és az elkészült lakások befotózásával is lemaradásban vagyunk. (Jövőre pótoljuk)

2017 izgalmas év volt: sok olyan feladatot hozott, ami új szemléletet és új ötleteket igényelt. Eszközeink és szolgáltatásaink fejlesztésével megrendelőink is nagyon elégedettek voltak:

1700 m2-nyi összterületű lakóingatlan belsőépítészeti tervezését végeztük el. 28 db kivitelezés alatt álló projektünknél segédkeztünk a kivitelezés ellenőrzésénél. Terveztünk belvárosi irodát, játszóházzal egybekötött kiállítóteret és belefért még egy kis tervezési pályázat is.

2017 pont olyan év volt, amilyet szerettünk volna: sok munkával, kihívással és örömmel.

2018: készen állunk!

NYARUNK 300 KARAKTERBEN

Augusztus 12, 2017 - BUDAPEST
Arra készültünk, hogy a nyáron több időnk lesz hosszabb, elemző bejegyzések szerkesztésére, és (talán éppen ezért) persze nem így történt. 
Sok és szép feladatot hozott ez az időszak, új projektek kezdődtek, illetve haladnak szépen befejezés felé: sok apró érdekesség, amit jó lenne megosztani, de önmagában nem elég.
Ezen benyomások megosztására hoztuk létre a Twitter oldalunkat, ahol rövidke fotós posztokkal jelentkezünk!
Kövessetek minket!!!

NYÁR ELŐTTI ÖSSZEFOGLALÓ

Május 10, 2017 - BUDAPEST
Ezt a posztot egy hónappal később is megírhattuk volna, de annyi minden történt és történik, hogy rendesen lemaradtunk a blog vezetésével.

NYÁR ELŐTTI ÖSSZEFOGLALÓ
Szóval a "kettőt egy csapásra" elv értelmében pár a megvalósulás küszöbén álló projektünkről szeretnénk beszámolni, mert a temérdek munka mellett azért jól esik picit nekünk is visszatekinteni az utóbbi időszakra. Azt is mondhatnánk, hogy erre a posztra most nekünk van szükségünk:)

LÉPCSŐINK TOP10 (+ még 2)

Augusztus 24, 2016 - BUDAPEST
Kevés izgalmasabb és összetettebb feladat létezik belsőépítészetben egy jó lépcső kitalálásánál: A lépcső hatással van a szintek alapvető alaprajzi elrendezésére, a közlekedők mennyiségére, vagyis a pozíciójának optimális megtalálása tényleg nagyon fontos. Ráadásul szinte közhelyként az is elmondható, hogy több szintre is hatással van (wow). A szimpla funkcionalitáson túl azonban azt sem szabad elfelednünk, hogy megjelenése (már csak puszta mérete miatt is) erősen befolyásolja a helyiségek hangulatát.
LÉPCSŐINK TOP10 (+ még 2)
Az alábbi fotósorozatban összeszedtük kedvenc saját tervezésű lépcsőinket, amelyek számunkra kedvesek és belsőépítészetileg is izgalmasak. Kalandra fel!!!

LAKÁSVÁSÁRLÁS BERUHÁZÓTÓL

Június 06, 2016 - BUDAPEST
Amikor elindítottuk a blogunkat, nem terveztük, hogy hosszabb értekezésekbe bonyolódunk egy-egy témát illetően. Többek között azért sem, mert a belsőépítészetben kevés olyan kérdés van, ami sok embert egyszerre és egyformán érdekel, illetve sok embernek nyújthat valódi segítséget. Azonban legyen ez a poszt, ami kivételként erősíti a fent említett szabályt. Ennek az oka pedig éppen az a piaci trend, hogy újra előkerültek a nagy társasházépítő beruházók, felébredt Csipkerózsika-álmából a lakásépítési piac. A trendnek mi, tervezők is részesei/alkotóelemei vagyunk, mivel a hozzánk befutó felkérésekből is egyre több az ilyen ingatlan. A leginkább frusztráló az olyan tervezés, amikor látjuk és tudjuk, hogy mit lehetett volna kihozni a lakásból, de a megrendelőnk kezét megköti a szerződés részeként megfogalmazott műszaki melléklet, ami így tökéletesen ellehetetleníti a belsőépítészeti munkát.

Ahogy 2008-ra mindenki megtanulta, hogy a bank nem ingyen adja oda a pénzét, hanem szép hasznot remélve, gyakran a kisbetűs mellékletekben és a hitelszerződéshez nem is csatolt és állandóan változó "általános szerződési feltételekben" rögzíti a hitelszerződés paramétereit, úgy most, az ingatlanvásárlásnál a beruházó és a leendő tulajdonos között létrejött gyakran erősen egyoldalúnak mondható szerződések hasonlóan nagy volumenű félreértelmezésekre adnak lehetőséget. Ne legyünk naivak: nem létezik 3 oldalas adás-vételi szerződés olyan esetben, ahol az eladott ingatlan még csak papíron létezik!!! Jelen posztunk nem tér ki a különböző jogi buktatókra, mindössze a szerződésekhez csatolt műszaki melléklet szükséges elemeit veszi sorra. Az alábbi felsorolás nem jelenti azt, hogy mindegyik ingatlanfejlesztő ilyen módon próbálja csőbe húzni vevőit. Sokszor egyszerű figyelmetlenség a beruházó részéről, hogy szakmailag nem megfelelően előkészített, nem minden kérdéses pontot érintő mellékletet állít össze. A jogszabályok ebben a témakörben nem sok konkrétumot tartalmaznak, vagyis a szabályozás a megszokott módon az élet után kullog. A baj az, hogy ami nincs a szerződésben rögzítve, azt mindkét fél a saját szája íze szerint értelmezheti, de abban a helyzetben, amikor az újlakás-piacon ekkora a kereslet, inkább a " megszoksz vagy megszöksz" irányelv érvényesül. Ez röviden azt jelenti, hogy ha nem tetszik a már aláírt szerződés, illetve nem tetszenek a beruházó által utólag kialakított további feltételek, akkor add vissza a lakást (1-2 héten belül úgyis megveszi valaki talán még drágábban is.)

Nem LOFT, nem INDUSTRIAL, inkább KARCOS

Április 27, 2016 - BUDAPEST
Itthon a LOFT jelzőt sokszor hibásan használják amikor egy lakás belsőépítészeti stílusáról beszélnek. Tele van az ország "loft-lakásokkal", holott a LOFT valójában nem egy stílus, hanem egy kiindulási helyzet, egy meglévő állapotból eredő adottság: Eredetileg sima nagy belmagasságú tetőteres interior. A következő dolog amit szintén belekevernek ebbe a fogalomkörbe, az az INDUSTRIAL jelző, mely szintén egy alapvető adottságból indul ki, mely egy üzemi terület léptékkel, aránnyal rendelkező belső tér lenne. Megemlíthetnénk még a TRASH-t, mely szintén nem megfelelő most számunkra, mert ez a stílus különböző anyagok "roncsolásával" elért felületeket használ.
Nem  LOFT, nem INDUSTRIAL, inkább KARCOS
Körülbelül pont ezért nem szeretjük bármelyik munkánkat hasonló jelzőkkel illetni, mert minek is. Elég ha jó (azaz jólműködő) és szép (azaz otthonos és hangulatos). 
Ha az alább bemutatott lakásra mégis egy egyszavas jellemzésre lenne szükség, mi egyszerűen csak KARCOS-nak neveznénk el.

A KÖZÖS MUNKA EREDMÉNYE

Február 14, 2016 - BUDAPEST
Pár napja jelent meg a Szép Házak c. magazin 2016/1 számában egy újabb munkánk, mely remek példája az építészet és a belsőépítészet összhangjának
A KÖZÖS MUNKA EREDMÉNYE
Egyre gyakoribb, hogy a családi házat építeni vágyók nem csak építészt, hanem belsőépítészt is fogadnak új otthonuk tervezéséhez. Az azonban még mindig ritka eset, hogy az építész vázlattervekkel egy időben készülnek a belsőépítész tervek is. Ez a munkanemet igen komoly egymásra figyelést és összhangot igényel építész és belsőépítész között. Köszönet a Szerako csapatának a közös és kreatív együttgondolkodáshoz.

TÉVÉ OTTHON

December 22, 2015 - BUDAPEST
Címkék:
A televíziózás egyre őrültebb tempóban változik. A technológia nem csak megnövelte a képernyő méretét, és tette a TV-t falba simuló szinte kétdimenziós tárggyá, hanem szokásainkat is megváltoztatta. Manapság nem csak tévét nézünk, mellette tartalmakat stream-elünk, filmet kölcsönzünk, video-játékot játszunk, online rendelünk, ismerőseinkkel video-telefonálunk, esetleg otthonunk gépészeti beállításait vezényeljük. Ennek megfelelően a TV elhelyezése is sokat változott.
TÉVÉ OTTHON
A TV napjainkra már nem csupán a televízió-műsorok nézésére szolgáló gép, hanem kapcsolat a külvilággal. Egy képernyő, melyen a legkülönbözőbb tartalmakat jeleníthetünk meg. Ennek megfelelően a tévé helyének megtervezésénél ügyelni kell az összes számunkra fontos funkcióra és az adott funkcióhoz tartozó egyéb kiegészítők megfelelő és gusztusos elhelyezésére. A funkcionális szempontokon túl ott van még a képernyő méretnövekedése következtében kialakult hatalmas fekete "felület", mely nemcsak ronda, hanem hatalmas porfogó-felület. Egyszóval valamit kezdeni kell ezzel a kérdéssel: Minden tervezésünk során szembesülni szoktunk a fenti leírt problémákkal, így gondoltuk, összeállítunk egy albumot okos, szép és jól működő megoldásokról. A BLOG-ban található kép egyik tervezésünkből megvalósult lakás, melyben a TV a komódból tud kiemelkedni. Kellemes nézelődést!


VÁRNEGYED

November 28, 2015 - BUDAPEST
A Budai Vár oldalában a keskeny meredek utcákon sétáltunk a nyári forróságban gondosan ügyelve arra, hogy az összes rendelkezésre álló árnyékot érintsük utunk során.
VÁRNEGYED
Mindez három hónapja volt, a mai napon pedig már a hópelyheket figyelve az ablakból éppen ennek a lakásnak a kiviteli terveit rendeztük össze. 
Kedves és jóhangulatú tervezésen és egyeztetéseken vagyunk túl, melynek az eredményét most pár látványterv erejéig örömmel és büszkén mutatjuk meg.
Útjára indul újra egy terv, hogy pár hónap múlva a festékillatú falak között valósággá váljon a közösen született álom.

AIRBNB ÚJRAGOMBOLVA

Szeptember 28, 2015 - BUDAPEST
Ritkán szoktunk jövőbeli terveinkről posztot írni, de...
AIRBNB ÚJRAGOMBOLVA
Budapesten is dübörög az AIRBNB. Egyre nagyobb a verseny, és igenis egyre fontosabb ezekben a lakásokban is a minőségi interior kialakítása. És itt jöttünk mi a képbe: örömmel vettük a piac egyik legnagyobb szereplőjének felkérését egy újépítésű társasház lakásainak belsőépítészeti tervezéséhez. Itt tart a kivitelezés és itt tartunk mi a tervezésben.

ÚJRAÁLMODNI

Július 27, 2015 - BUDAPEST
Egy otthon belső tereit újragondolni egyszersmind hálás és borzasztóan nehéz feladat: Ez a kettősség abból táplálkozik, hogy a megrendelő ugyan elszánta magát otthona átalakítására, mégis igen sok emlék köti a régi interior-höz
ÚJRAÁLMODNI
Nagy belmagasságú négyzetes alaprajzú multifunkcionális nappalitér tervezése volt a feladatunk. Eredeti állapotában klasszikus módon, a különböző funkciókat falakkal választották el egymástól. Megrendelőnk külön kérése volt a nappali és konyhafunkció kapcsolatának erősítése a falazatok elbontásával, a teljes nappali-étkező-konyha funkció újratervezésével.

AZ EMBERARCÚ MUNKAHELY: a Szilíciumvölgytől távol és mégis közel

Június 26, 2015 - BUDAPEST
Mindig öröm irodát tervezni! Öröm, mert ezek szerint vannak olyan munkaadók, akik szeretnék megbecsülni szakembereiket azzal, hogy magas színvonalú környezetet és ezzel remek feltételeket teremtenek a munkavégzéshez
AZ EMBERARCÚ MUNKAHELY: a Szilíciumvölgytől távol és mégis közel
Míg egy lakóingatlan belsőépítészeti tervezésénél egyértelműen levezethető, hogy a belsőépítészeti terv nem csak minőségi terek kialakításának előfeltétele, hanem pénzügyileg is nagyobb megtakarítást hozhat mint adott esetben a tervezés díj, addig egy iroda kialakításánál jóval nehezebb az elsődlegesen és könnyen számítható kiadások alapján levezetni mindezt. Megrendelőnk sem erről az oldalról közelítette meg a kérdést, mégis gyors és igen egyértelmű választ adott ezzel a kérdéssel kapcsolatban: A jó munkaerő megbecsülése egy cég életében alapvető szempont. Ha a szakemberek a betanítást követően gyorsan odébbállnak, akkor a vállalkozás nem tud megfelelően fejlődni sem. Persze a munkavállalók sem váltján feltétlenül havonta a munkahelyeiket még akkor sem, ha a munkakörnyezet nem megfelelő. Az azonban elmondható, hogy az elvégzett munka minőségén és mennyiségén is meglátszik az, ha unalmas, jellegtelen, rosszul használható, kényelmetlen, zavaró elemeket tartalmazó, rosszul megvilágított, oxigénhiányos stb. környezetben kell az adott feladatokat elvégezni.

AMI MIATT SZERETJÜK GÖDÖT

Május 02, 2015 - BUDAPEST
A gödi Duna-part kis utcái remek alkalmat kínálnak kellemes délutáni sétákhoz. Az itt látható házak között megtalálható nagy múltú villaépülettől a szerény ikres beépítésű földszintes "retró" nyaralóházig minden. Mégis olyan harmonikusan férnek meg egymás mellett ezek az épületek, stílusok, életérzések, hogy a szemlélő mint egy kiállításon végigvonulva észre sem veszi az idő múlását és ha netán fáradtan elindul vissza autójához, csak azt sajnálja, hogy elszalasztott benézni a következő utcába.
AMI MIATT SZERETJÜK GÖDÖT
Számunkra épp a fentebb leírtak miatt is különösen megtisztelő ilyen környéken tervezni: Adott egy kialakult külső épített környezet, adott egy meglévő jól-rosszul működő ház, adott egy megrendelő, aki szeretne átgondolt és családja igényeire szabott otthont teremteni és szerencsére adottak voltunk mi is:) 

NYARALÓ ÚJRATÖLTVE: régi emlékek új köntösben

Március 13, 2015 - BUDAPEST
Megrendelőnk családi nyaralóját szerette volna korszerűsíteni, átalakítani úgy, hogy ne veszítse el a belső tér családias jellegét, melyhez annyi emlék köti a család minden egyes tagját.
NYARALÓ ÚJRATÖLTVE: régi emlékek új köntösben
Egy családi nyaralót átalakítani nem egyszerű kérdés: megrendelőnk még emlékezett rá, hogy gyermekként hogyan játszottak a kertben. Több generáció elvárásai és ötletei vártak minket hosszú tömött sorokban, gyakran egymásnak is ellentmondva. 40 év alatt sokat változott a világ, -mondhatjuk hatalmas közhelyként- míg ez az épület szinte változatlan maradt, így mind használatban mind a megkopott anyagait tekintve megérett az újragondolásra.

TÁVOL-KELETI EGZOTIKUM: Japán Fürdőház Somogy Megyében

Február 02, 2015 - BUDAPEST
Mondja nekem azt valaki, hogy a magyar ingatlanfejlesztőknek nincsenek eredeti ötleteik: Adott egy telek, rajta két hatalmas földszintes, majdnem befejezett nyaralóépület. Csak éppen semmi extra. Miért jönne ide bárki? Minden messze van, kivéve a csend és a nyugalom. Csak ezt minden ház tudja a környéken...
TÁVOL-KELETI EGZOTIKUM: Japán Fürdőház Somogy Megyében
Magyarországon reneszánszukat élik a tematikus hotelek: Bambara, Shiraz, stb. De ki szabja meg, hogy csak hatalmas szállodák indulhatnak ebben a kategóriában a turisták kegyeiért? Ugyan belsőépítészetben a távol-keleti stílus már lecsengett hazánkban, mégis vannak, akik látnak benne fantáziát, és ez nem véletlen: (Pl.: Mala Garden). Befektetői szemszögből tökéletes ez a stílus: egyrészt igen jól kombinálható egyéb modern bútordarabokkal, másrészt kicsit utánajárva a beszerzésnek, konténerszámra fillérekért is beszerezhető.

A fenti koncepció közös kidolgozása után a megrendelő azzal bízott meg minket, hogy egy "Japán Fürdőházat" tervezzünk a meglévő épületekben, melyben 1-2 család elhelyezése lehetséges úgy, hogy a szállodahangulatot teljes mértékben zárójelbe lehessen tenni.

LAKÁSNÉZŐBEN

Január 20, 2015 - BUDAPEST
Budapest belső kerületeiben egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik használt lakások vételére.
A kereslet hatalmas, a kínálat kicsi, de mégis rosszul teszi, aki egyből lecsap az első lakásra, ami szembejön.


LAKÁSNÉZŐBEN
Úgy hozta az év, hogy több befektető egyszerre keresett meg minket azzal a szándékkal, hogy a tervezésen túl segítsünk neki kiválasztani azt a lakást, amiből aztán lehet nagyot álmodni. Az alábbi képek egy olyan lakásban készültek az 5. kerületben, ami végül a kis alapterület miatt nem volt megfelelő megrendelőnknek, azonban azóta is "álmodozunk" róla.

HOLNAPTÓL SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT MEGÚJULT WEBOLDALUNKON

Január 08, 2015 - BUDAPEST
Címkék: megjelenés
HOLNAPTÓL SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT MEGÚJULT WEBOLDALUNKON

KIS BEHARANGOZÓ

Január 05, 2015 - BUDAPEST
Címkék:
Addig is, míg az utolsó simítások gőzerővel zajlanak megújuló weboldalunkon, gondoltuk a megújuló tartalmakkal kapcsolatban adunk egy kis ízelítőt. Az átdolgozott menüpontok között új funkció érhető el: ILYEN VOLT / ILYEN LETT
KIS BEHARANGOZÓ
ILYEN VOLT / ILYEN LETT:
Ebben a menüpontban egy-egy lakás jellemző részletét mutatjuk meg az eredeti, majd a megvalósult megújult állapotában azonos nézőpontból.

Pár nap és jövünk...

Lovasfarm lakóépületének belsőépítészete

December 27, 2014 - BUDAPEST
Az év végére is maradt tennivalónk: egy lovasfarm tulajdonosának terveztünk otthont. 
A feladat kettős volt: a szerkezetkész épület adottságait figyelembe véve az eredeti terveken belsőépítészetileg kidolgozatlan hatalmas belső teret kellett funkcionálisan újragondolni.
Lovasfarm lakóépületének belsőépítészete
Hét belsőépítész csapatból végül ránk esett a megrendelő választása, így hosszas előkészületek után a kivitelezési munkálatok miatt kettőzött sebességgel folyt a munka. A nagy belmagasságú tér és az aszimmetrikus tetőhajlásszög miatt külön izgalmat jelentett a tér kellemes arányainak kialakítása.

Január 9.-én megújuló weblapunkon (változatlan címen) számos új referenciánk mellett erről a projektről is több képet lehet majd megtalálni!

Addig is Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek, 
aki az elmúlt évben (és remélhetőleg jövőre is) ellátogatott oldalunkra!

Gabriella és Márton

Zuhanyzó

November 12, 2014 - BUDAPEST
Címkék:
Egy aprócska zuhanyzó sem kerülheti el, hogy a lakás többi helyiségéhez hasonlóan igényes és jól használható belső kialakítást kapjon.
Zuhanyzó
A tervezés minden esetben olyan részletekre is kiterjed, mint például a fugák színe, vagy a hidegburkolatokhoz szükséges sarokprofil fajtája. Az ilyen apró "figyelmességektől" lesz egységes megjelenésű egy belső tér.

Láthatatlan gardrob

Szeptember 18, 2014 - BUDAPEST
Egyik kedves megrendelőnk kért tőlünk egy olyan gardróbot, amely szinte láthatatlan marad, mégis hatalmas pakolófelületet biztosít
Láthatatlan gardrob
Egy jól működő otthon egyik legfontosabb kritériuma a gyors rendrakási lehetőség. Ehhez pedig elengedhetetlen a gardróbszekrény és egyéb pakolófelületek. Mekkora az ideális gardrób? Hatalmas! - vágja rá általában mindenki. De ennél is fontosabb, - szoktuk hozzátenni - hogy kellőképpen optimalizálva legyen a megrendelő igényeire.

Hostel szobaegységek kialakítása

Július 26, 2014 - BUDAPEST
Címkék: design
Ahogy arra nemrég utaltunk Magyarországon kívül is igyekszünk maradandót alkotni. Ebből már ki is derül, hogy sajnos nem egy hazai kollégium átépítéséről van szó... De talán majd pont emiatt itthon is lesznek ilyen kezdeményezések:)

Hamarosan új munkánk készül el

Július 06, 2014 - BUDAPEST
Kitartó és kemény munkával hamarosan átadjuk legújabb projektünket
Hamarosan új munkánk készül el
A klasszikus és modern stílus keverékéből összeálló interior igen hosszú utat járt be ahhoz, hogy a végén így nézzen ki. Kevés értelme van az előtte/utána fotóknak, mert a terek annyit változtak, hogy esélytelen az összehasonlítás.
De azért, ha belekattintasz a képbe megnézheted az eredeti állapotot is:)

Változások a komplexitás jegyében

Június 01, 2014 - BUDAPEST
Mivel szeretnénk megrendelőink részére minél komplexebb szolgáltatást nyújtani, így több kreatív szakemberrel és mérnökkel megalkottuk a nyerő csapatot:D
A megrendelőink és barátaink számára ez nem jelent sok újdonságot külsőségekben, azonban különböző -a belsőépítészeti tervezési és kivitelezési munkák során- szükséges szakember könnyebben lesz elérhető mindenki számára.
Az új csapatot NISIO Group néven találjátok meg, és nem titok, hogy ezzel együtt nagyobb nemzetközi terveink is vannak, de mindent a maga idejében...

Szép Házak megjelenés

Február 01, 2014 - BUDAPEST
Címkék: megjelenés
Az úgy történt, hogy még 2006-ban terveztünk egy minimalista stílusjegyekkel megáldott családi ház interiort. Aztán gondoltuk, milyen jó lenne egy újságban is megjelentetni. Akkor több helyről is azt a választ kaptuk, hogy ez a stílus nem fekszik majd az adott újság célközönségének.
Szép Házak megjelenés
8 évvel később kaptunk telefont egy szerkesztőségből, hogy szeretnék megjelentetni az anyagot: köszönet a SZÉP HÁZAK c. lapnak, akik láttak benne fantáziát és februári számukban megjelenhettünk.

Mártonvölgyi tanulmány

Április 06, 2011 - BUDAPEST
Címkék: pályázat, design
Részt vettünk egy meghívásos pályázaton, ahol építész-belsőépítész team-munkában 4 lakásos társasházat kellett varázsolni a budai dombok lankáira.
Mártonvölgyi tanulmány
Pályázatunk elnyerte a beruházó tetszését, aki azóta sem érkezett meg a szerződéskötésre:D (A telken azóta sem áll semmi) Zseniális épület lett, mi nagyon szeretjük!!!

ÖTLETFARM irodapályázat

November 10, 2010 - BUDAPEST
Címkék: pályázat, design
2010 végén a Republic Reklámügynökség pályázatot hirdetett új irodájuk belső tereinek megformálására, melyre minket is meghívtak.
ÖTLETFARM irodapályázat
Sajnos (vagy éppen szerencsére) annyira sok feladatunk volt, hogy a pályázati anyagot nem tudtuk befejezni, így a félkész anyagot nem adtuk le. Ennek ellenére elkészültek belőle munkaközi részletek, melyet most megosztunk Veletek!

Ilyen volt, ilyen lett

Február 24, 2010 - BUDAPEST
Éppen egy éve fogtunk hozzá e családi ház belsőépítészeti átformálásához. Ezen jeles alkalomból úgy gondoltuk, megosztunk pár képet kedvcsináló gyanánt.
Ilyen volt, ilyen lett
Terveink segítségével a felsőgödi Duna-parton egy remekbe szabott, jól működő családi otthon született: A konyha-nappali-étkező kapcsolatát fix és eltolható üvegfelületek teszik izgalmassá. A rendezett és jól áttekinthető közösségi tereken túl a család minden tagjának van lehetősége az elvonulásra, ahol egyedi igényeire szabott burokban nyílik lehetősége olvasásra, tanulásra vagy egyéb tevékenységre.

Nyaraló újraformálása Nagymaroson

Január 24, 2010 - BUDAPEST
Címkék: design, nyaraló
A Visegrádi Várral szemben, a Duna átellenes partján terül el Nagymaros szűk telkekre tagolt egykori üdülő-övezete. A dunai árvizek által két-három évente megtépázott épületek tulajdonosai olyan házakat próbáltak építeni, melyek felső szintje védve maradhatott a pusztító ár elől. Ennek köszönhetően alakulhattak ki a környék toronyszerű épülettömegei.
Nyaraló újraformálása Nagymaroson
Még 2009 októberében kezdtünk neki egy itt fekvő nyaraló újraformálásának. A telek adottságaihoz és a szabályozási tervhez igazodva egy pillérekre támasztott előtetővel javítottunk az épület torz arányain. A helyiségek alapterülete változatlan maradt, viszont egy jól használható fedett terasszal mégis nagy mértékben javítottuk a "hasznos" alapterületet.

2009 júliusában a Google és a Guggenheim Múzeim által kiírt pályázaton indultunk

Augusztus 20, 2009 - BUDAPEST
Címkék: pályázat, design
A pályázati kiírásban olyan "menedékhely" kitalálása volt a cél, mely a pályázó által választott környezetbe integrálható építmény...
2009 júliusában a Google és a Guggenheim Múzeim által kiírt pályázaton indultunk
Pályázatunk célja a föld túlnépesedésével kapcsolatos aggodalmaink kifejezése volt. Egyre többen élünk egyre kisebb területén a földnek. Ezért a békés együttélés egyre fontosabbá válik, ami csak úgy biztosítható, ha megértjük egymás kultúráját. Tanulnunk kell egymásról. Kicsit elvonulni, olvasni, tájékozódni, szembenézni önmagunkkal. A globális problémára olyan építmény megalkotása lehet a válasz, ami minden környezetben megállja a helyét. Ezért döntöttünk egy modulrendszerű épület elkészítése mellett. A kialakított keretszerű alapelemet egymás után fűzve, forgatva, eltolva alakul ki az építmény, éppen úgy mint az általunk bemutatott példa Közép-Európa szívében, Magyarország fővárosában, Budapesten a Duna partján.

FONTOS INFÓ, AKI NÁLUNK AKAR DOLGOZNI

December 30, 2007 - BUDAPEST
Címkék:
FONTOS INFÓ, AKI NÁLUNK AKAR DOLGOZNI
Kedves Felvételiző!

Ha eljutottál a BLOG menüpontunk legalsó bejegyzéséhez ez azt jelenti számunkra, hogy valóban érdeklődéssel fordulsz felénk és időt is szánsz ránk.
Kérjük, hogy a felvételi rajzod jobb alsó sarkába a bemutatott módon helyezz el egy zöld smile-t.
APROPÓ
Mint ahogy azt az ARS POETICA menüpontban is megfogalmaztuk, az embert naponta érik impressziók, melyek új gondolatokra sarkallják. Szeretnénk ennek a blognak a segítségével megmutatni velünk mik történnek, milyen hatások, impulzusok érnek.


CIMKÉK:
szekrény
pályázat
nyaraló
nappali
megjelenés
lakberendezés
iroda
inspiráció
felújítás
design
belsőépítészet