Számunkra a belsőépítészet nem munka, életforma: Életünk minden egyes percét kitölti. nem csak amikor dolgozunk, hanem szabadidőnkben is, útközben, bármerre járunk a világban. Impressziókat gyűjtünk, anyagokkal érintkezünk, engedjük formálni magunkat, próbálunk megérteni, indokot keresni, új tartalmakat találni a formák és anyagok között. A belsőépítészet egyfajta befogadó magatartásforma: A műszaki szempontokon túl a tervezés sikeressége a tér leendő használójának életvitelén, szokásainak megismerésén múlik. A mi dolgunk ezeket feltérképezni, értelmezni, majd a teret ennek megfelelően alakítani.
 
A belsőépítészet csakúgy, mint a lakberendezés, alkalmazott művészet: a TÉR kialakításának művészete, olyan élettéré, ahol minden a használó egyedi igényeinek megfelelően van kialakítva. Az anyagok, formák és színek, csak a jéghegy csúcsa, amiről a tervezés folyamán a megrendelővel közösen dönteni kell. Az eltérő funkciójú helyiségek, belső terek kapcsolatának optimális kialakítása legalább ennyire fontos az élhető környezet megteremtése érdekében. Egy, a vevő igényeire tervezett lakás belső terei pontos ergonómiai újragondolásával leglább 20-30%-kal tűnik nagyobbnak használója számára. Míg egy közösségi tér (étterem, kávézó) számára a megrendelő felé tett első benyomást jelenti.
 
Munkáink éppen ezért mindig egyediek, belső kialakításuk nem csak lakójuk ízlésével, hanem életvitelével is összhangban van: Egy igazi burok lakója és a külvilág között, ahol valóban OTTHON érezheti magát. Van ennél fontosabb?
 
Morvay Gabriella és Morvay Márton